50 års jubilæum

Sct. Georgs Gildet i Hadsten
1966 – 50 2016

50 års jubilæum

Ja – så oprandt den dag, mange havde glædet sig til og imødeset med spænding!

Lørdag den 10. september var den dag, vi havde valgt at fejre jubilæet for               Gildets 50 års jubilæum den 7. september.

Forud var der gået godt 1 års arbejde for Jubilæumsfestudvalg med nogle gode, og sommetider lange møder. Det lykkedes til sidst at få strikket et program sammen,     som vi mente kunne tilfredsstille alles ønsker.

Der var 3 hovedpunkter i udvalgets arbejde: Receptionen lørdag formiddag og festmiddagen med Gildehal lørdag aften og Festskriftet. Festskriftet blev vel modtaget blandt gæsterne – tak til alle bidragsyderne.

Det var det bedste vejr (efter bestilling selvfølgelig!) at holde en udendørs reception i. Der var pænt besøg, og pølsevognen var en succes – der var kun 6 pølser tilbage, efter gæsterne var taget hjem! Det var skønt at se, hvor mange medlemmer, gamle medlemmer og spejdere, der kom, og man hyggesnakkede over det hele – gamle minder varer længe!

Der var flotte gaver og gode taler. Talerne var Borgmesteren, Landsgildeskatmesteren (Landsgildemesteren måtte melde afbud), Distriktsgildemesteren, Gruppelederne fra DDS Hadsten og KFUM Hadsten, vores egen Gildemester, og en forhenværende Gildemester (og nabo til hytten) Bjarne Lundgaard.

Grete Simonsen fik 50-års nålen af Landsgildeskatmesteren og en flot buket fra vores egen GM. Godt gået Grete!

Efter alle de rosende taler, kunne vi alle gå hjem mindst 1 m højere!

Gildehal og Festmiddagen forløb perfekt. Gildemesteren fra vores modergilde (4. Aarhus) var med som gæst. Hun måtte finde deres gamle dagbøger og protokoller frem for at orientere sig om forløbet med at ”føde” et nyt gilde. Hun vidste ikke, at de var moderen til os! Det var trods alt, 50 år siden!

Middagen var lækker, og Niels Mark udførte sit toastmasterhverv med glans. Vi fik lært en ny skål, der vist nok var rigtig gammel- og underholdende

Underholdning (Basserallerne) var med på noderne og fik sig hurtigt pejlet ind på hvad vi var for en forsamling! Det var en stor fornøjelse.

En dejlig dag med mange gode oplevelser.

Ekstraordinær donation til spejderne:

I anledning af jubilæet havde Gildet besluttet at donere kr. 5000,- til hver af byens to spejdergrupper, HadstenSpejderne DDS og Hadsten Gruppe KFUM.

img_4197

Disse takkede for donationen med en gave. To hjertetræer, som plantes ved byens to spejderhytter.

img_6957

Gildemester Kirsten Andersen takkede for gaverne, og ønskede at træerne må vokse sig store og smukke til glæde for alle, der måtte færdes i og omkring de to spejderhytter i byen.

Se billeder fra jubilæumsdagen her:

Billeder jubilæum

 Læs vores jubilæumsskrift her:

Jubilæumsskrift